geld lenen - lening vergelijken

19

Krediet verstrekkers

Persoonlijke lening vergelijken? OOK. Lenen vergelijkt alle persoonlijke leningen op de goedkoopste rente.

Vergelijk & kies
een persoonlijke lening.

Heb je een tijdelijke overbrugging nodig? Een persoonlijke lening wil je natuurlijk verantwoord afsluiten. OOK. Lene vergelijkt alle persoonlijke leningen die het beste aansluiten bij jou behoefte. Dankzij OOK. Lenen weet je zeker dat je de best passende persoonlijke lening afsluit. Wil je een persoonlijke lening afsluiten bijvoorbeeld voor een nieuwe auto, nieuwe keuken of andere leendoel? Dan is een persoonlijke lening zeer geschikt als leendoel. De looptijd en rente van een persoonlijke lening liggen hierbij vast, waardoor je altijd weet waar je aan toe bent. Dankzij een persoonlijke lening heb je meer zekerheid als met een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is geschikt als je een grote uitgave wilt doen en al weet welk bedrag je nodig hebt. Bespaar in 3 simpele stappen op de rente door alle persoonlijke leningen te vergelijken.

Persoonlijke lening vergelijken en afsluiten

In 3 stappen je persoonlijke lening geregeld!

Vergelijk

Wij vergelijken de leningen van meer dan 25 kredietverstrekkers.

Goedkeuren

Stuur je aanvraag vrijblijvend naar ons toe. Met één druk op de knop!

OOK. Geregeld

Goedgekeurd! Binnen 48 uur op je rekening bijgeschreven.

OOK. Lenen. Kies uit ruim 19 leningen; 100% Onafhankelijk

Vind de persoonlijke lening die het beste bij je past

Persoonlijke lening vergelijken

€2500 €100000
1 jaar5 jaar
Je wilt lenen:
Looptijd:
Terugbetaling:
Loading

Bekijk in één oogopslag de Persoonlijke Leningen van OOK. Lenen

OOK. Iedereen verdient de beste persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Wellicht weet je al zeker dat je graag een geldbedrag wilt lenen, echter is het waarschijnlijk erg moeilijk om een leenvorm te kiezen. Wil je een bedrag tot 5000 euro lenen? Dan kun je het best een doorlopend krediet afsluiten, dit is namelijk een lening met een variabele rente. Wil je meer lenen dan een bedrag van 5000 euro of meer en wil je een lening met een vaste rentepercentage? Dan kun je er beter voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Over het algemeen heeft een persoonlijke lening geen maximum bedrag, je kunt dus zoveel geld lenen als u zelf wilt.

Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening kunt u voor een groot gedeelte vergelijken met het doorlopend krediet. Het enige verschil tussen een persoonlijke lening en het doorlopend krediet is dat je bij een persoonlijke lening het gehele leenbedrag direct op jouw rekening gestort krijg, terwijl je bij een doorlopend krediet gewoon geld kunt opnemen op het moment dat je het echt nodig hebt. Je moet bij een persoonlijke lening dus rente betalen over de gehele lening (natuurlijk min de aflossingen), terwijl je bij een doorlopend krediet alleen rente hoeft te betalen over het opgenomen bedrag. Als je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van €20.000 hebt en je hebt hier op dit moment maar €5.000 van opgenomen, dat hoef je alleen over deze €5.000 rente te betalen. Als je een persoonlijke lening van €20.000 hebt afgesloten, dan moet je constant rente blijven betalen over dit bedrag, totdat je natuurlijk af gaat lossen.

De voordelen van een persoonlijke lening

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat het rentepercentage in vrijwel alle gevallen constant is (je moet dus gedurende de gehele looptijd hetzelfde rentepercentage betalen), terwijl dit bij een doorlopend krediet (waarvan de totale looptijd onbekend is) nog wel eens kan verschillen. Vaak kun je voor het afsluiten van de lening de looptijd doorspreken, deze kan dus geheel worden aangepast aan jouw persoonlijke financiële situatie. Bij vrijwel elke Nederlandse kredietverstrekker kun je tegenwoordig een persoonlijke lening afsluiten, vaak kun je dit gemakkelijk online regelen (uiteraard afhankelijk van de hoogte van het bedrag). De kans is groot dat de kredietverstrekker je vraagt om aan te tonen dat jouw huidige financiële situatie in staat is om de kosten van een dergelijke lening te dragen.

Persoonlijke lening vergelijken

Wil je een persoonlijke lening afsluiten, dan kan je bij OOK. Lenen je persoonlijke lening vergelijken en aanvragen. Je kunt er ook voor kiezen een intermediair te raadplegen. Een intermediair is een tussenpersoon die onafhankelijk tussen verschillende geldverstrekkers en jezelf bemiddelt. Op die manier kan hij de voor jou goedkoopste persoonlijke lening met de meest gunstige voorwaarden verzorgen.

Probeer van tevoren goed na te gaan hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Op die manier voorkom je dat je teveel leent en daardoor in de problemen raakt. Op internet bieden veel geldverstrekkers een module aan die kan berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Als je ervoor zorgt dat je goed voorbereid bent en je goed laat informeren, kom je niet voor verrassingen te staan. De rente van de ene persoonlijke lening vergelijken met de andere is ook een goede manier om je voor te bereiden. Bovendien krijg je zo een beter beeld van de het actuele renteniveau.

Informatie persoonlijke lening

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, is de kans klein dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Zowel de rente persoonlijke lening, de looptijd als het termijnbedrag staan namelijk vast. De looptijd van een persoonlijke lening varieert van zes maanden tot tien jaar.

Het is echter wel zo dat je bij persoonlijke leningen relatief weinig vrijheid hebt. Wil je namelijk vervroegd aflossen, dan kost je dit een boete (de gemiste rente). Daarnaast zijn er vrijwel geen extra opname mogelijkheden. Het termijnbedrag van een persoonlijke lening bestaat uit rente en aflossing. Aan het begin van de lening betaal je meer rente en minder aflossing en dit verandert naarmate de looptijd vordert. De rente die voor een persoonlijke lening in rekening gebracht wordt ligt meestal hoger dan die bij een hypotheek (vanwege het ontbreken van hypothecaire zekerheid) en iets hoger dan die bij een doorlopend krediet (vanwege het renterisico) .

Een persoonlijke lening bevat vaak een ingebouwde dekking voor het overlijdensrisico. Dat betekent dat wanneer de kredietnemer komt te overlijden, dan wordt diens schuld (meestal tot een maximumbedrag) kwijtgescholden. De overlijdensrisicoverzekering kan in de meeste gevallen tegen een kleine rente-korting worden verwijderd.

Persoonlijke lening vergelijken & aanvragen

Uiteraard kijkt de kredietverstrekker ook bij een persoonlijke lening erg gaat naar het leenverleden en huidige financiële situatie. Als je op dit moment een negatieve notitie hebt in het register van het Bureau Krediet Registratie (BKR), dan gaat het enorm moeilijk worden om een persoonlijke lening af te sluiten. Natuurlijk zijn er altijd kredietverstrekkers die het risico graag nemen en mensen met een notitie in het register van het Bureau Krediet Registratie ook gewoon een lening of krediet verstrekken. Daarnaast zijn er nog de aanbieders die helemaal geen waarde hechten aan het BKR register en dus sowieso geen toetsing uitvoeren bij het verstrekken van een lening. De kredietverstrekkers die geen gebruikmaken van het register van het Bureau Krediet Registratie hanteren vaak een veel hoger rentepercentage dan andere kredietverstrekkers, hier moet je dus wel zeker rekening mee houden bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening of Doorlopend krediet?

Een ander verschil tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet is dat je bij een doorlopend krediet na aflossing het bedrag weer gewoon op kunt nemen, je kunt dus steeds gebruik blijven maken van de lening. Aflossingen die je doet op een persoonlijke lening, kun je later niet weer opnieuw opnemen. Als je dus later toch nog wat geld wilt lenen, dan zul je een nieuwe lening af moeten afsluiten bij de kredietverstrekker. Vaak sluit je als consument een persoonlijke lening met een doel af, bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuw voertuig. Een doorlopend krediet is bijvoorbeeld ideaal als je op dit moment jouw huis aan het verbouwen bent en dus ook nog niet weet hoeveel dit uiteindelijk zou gaan kosten. Als je dan een persoonlijke lening af moet sluiten, dan is het erg moeilijk om een bedrag te bepalen. Daarnaast laat je een groot gedeelte van het geleende geld dan een tijd met rust, terwijl je hier wel steeds rente over moet betalen. Als je dus niet zeker weet hoeveel geld je nodig hebt, dan is het aan te raden om een doorlopend krediet af te sluiten. Wanneer je het wel weet, bijvoorbeeld bij het kopen van een auto, is de persoonlijke lening ideaal. Bij het kopen van een auto wordt er overigens van autoleningen gesproken en niet zo zeer van persoonlijke leningen. Het voordeel van autoleningen zit hem in het feit dat de rente vaak een aardig stuk lager ligt.

Persoonlijke lening aanvragen.

Lees voor het afsluiten van de lening altijd enorm goed de voorwaarden van de kredietverstrekker door, hierin staat bijvoorbeeld of het mogelijk is om vervroegd af te lossen zonder hiervoor een boete te moeten betalen. Een goede voorbereiding voor het afsluiten van een persoonlijke lening zorgt er in vrijwel alle gevallen voor dat het gehele leenproces uiteindelijk niet voor financiële problemen zorgt. Leen niet meer dat je uiteindelijk terug kunt betalen, ondanks dat een kredietverstrekker je wellicht een mooi (onweerstaanbaar) aanbod doet voor het afsluiten van een hogere lening.

Vergelijk leningen & bespaar

Hypotheken vergelijken

Droomhuis gevonden? Vergelijk hypotheken en kies de hypotheek die bij je past.

Auto Financiering

Geld lenen voor een auto? Vergelijk de goedkoopste autofinanciering direct online bij OOK. Lenen

Minilening Aanvragen

Even krap bij kas? Een minilening is tijdelijk de uitkomst. Vergelijke alle minilening online

Lees het laatste nieuws over leningen

OOK. Financieel Praatjes

Persoonlijke lening