Veelgestelde Vragen

De rente die je betaalt voor een lening hangt onder andere af van je leenbedrag, je risicoprofiel en je woonsituatie. Door in de lening vergelijking op OOKlenen.nl je gegevens in te voeren, krijg je een overzicht met rentes die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Je ziet dus direct welke kredietverstrekker voor jou de goedkoopste lening biedt.

Wil je geld lenen, dan zijn de twee meest gekozen leenvormen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening heb je een vaste looptijd en een vaste rente. Je weet dus precies wanneer je lening is afbetaald en hoeveel het gaat kosten. Met een doorlopend krediet bepaal jij wanneer en hoeveel je opneemt. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. De rente is variabel en kan dus stijgen of dalen.

Tijdens het vergelijken van leningen is de rente van de lening het belangrijkste om op te letten. De rente bepaalt namelijk hoe duur je lening uiteindelijk wordt. Daarnaast kun je letten op voorwaarden zoals boetevrije extra aflossen. De verschillen tussen kredietverstrekkers onderling zijn echter vrij klein bij deze voorwaarden.

OOKlenen.nl is de meest complete lening vergelijker van Nederland. Dit houdt in dat wij kredietverstrekkers in onze vergelijking opnemen die bij andere vergelijkingssites niet getoond worden. Zo weet je dus zeker dat je op OOKlenen.nl de lening met de laagste rente vindt voor jouw persoonlijke situatie en wensen.

Hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen, hangt voornamelijk af van je inkomen en woonlasten.

Als je een offerte via OOKlenen.nl aanvraagt, beoordeelt de kredietverstrekker je aanvraag. Voldoe je aan de acceptatievoorwaarden, dan ontvang je vaak dezelfde dag een voorstel. Ben je hiermee akkoord, dan stuur je het getekende voorstel terug, samen met de gevraagde documenten (zoals legitimatiebewijs, salarisstrook en bankafschriften). Als alle documenten compleet en goedgekeurd zijn door de kredietverstrekker, ontvang je vaak nog dezelfde werkdag het geld op je rekening.

Veelgestelde Vragen