geld lenen - lening vergelijken

25

Krediet verstrekkers

Vergelijk alle goedkope doorlopende kredieten & bespaar tot €600 per jaar

Vergelijk & kies
de voordeligste doorlopend krediet..

Doorlopend krediet aanvragen? OOK. Lenen vergelijkt de beste kredietverstrekker voor een doorlopend krediet. Ruim 40 procent van de consumenten met een doorlopend krediet wilt graag het doorlopend krediet oversluiten naar een goedkopere rente. Vaak wordt het doorlopend krediet afgesloten bij de huidige bank. Deze grootbanken hebben vaak een hogere rente dan kleinere leen bedrag. Door je eens te oriënteren voor het vergelijken of het aanvragen van een doorlopend krediet, bespaar je zo enkele honderden euro’s.

Doorlopend Krediet vergelijken en afsluiten

In 3 stappen je doorlopend krediet geregeld!

Vergelijk

Wij vergelijken de leningen van meer dan 25 kredietverstrekkers.

Goedkeuren

Stuur je aanvraag vrijblijvend naar ons toe. Met één druk op de knop!

OOK. Geregeld

Goedgekeurd! Binnen 48 uur op je rekening bijgeschreven.

OOK. Lenen. Kies uit ruim 25 leningen; 100% Onafhankelijk

Doorlopend krediet berekenen en aanvragen

Doorlopend Krediet v.a. 3,9%

€2500 €100000
1 jaar5 jaar
Je wilt lenen:
Looptijd:
Terugbetaling:
Loading

Online uw doorlopend krediet berekenen en aanvragen

OOK. Iedereen verdient de beste lening

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een bekende leenvorm. Veel mensen maken gebruik van dezen leenvorm en banken spelen hier dus op in. Bij het doorlopend krediet is er sprake van een kredietlimiet. Je kunt niet meer geld lenen dan deze limiet. Bij deze leenvorm heb je vaak te maken met een variabele rente. Deze rente is dus niet de hele tijd gelijk. Veel mensen maken gebruik van een doorlopend krediet omdat ze dan weten tot hoever ze kunnen gaan. Je kunt ook tussendoor aflossen en daar hoef je geen boete over te betalen. Veel mensen vinden dit fijn en kiezen dus voor een doorlopend krediet. Ook veel bedrijven maken gebruik van doorlopend krediet.

Een doorlopend krediet is persoonlijk en voor je op maat gemaakt. Een doorlopend krediet houdt ook rekening met onder andere je maandlasten en voorwaarden. Bij deze leenvorm kun je niet de looptijd bepalen.

Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet?

Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dan ook de flexibiliteit daarvan. Een ander groot voordeel is dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Heb je nog niks opgenomen, dan betaal je dus ook geen rente. Bij een doorlopend krediet betaal je over het algemeen maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. De rentepercentage is variabel en kan dus dalen, maar ook stijgen. Is de rente hoger, dan betaal je dus minder aflossing.

Wat zijn de nadelen van een doorlopend krediet?

Naast voordelen zitten er vanzelfsprekend ook nadelen aan deze vorm van geld lenen. Het grootste nadeel van een doorlopend krediet is misschien wel dat het rentepercentage variabel is en dus niet gelijk. Het komt vaak voor dat de rente bij een doorlopend krediet laag is, maar soms kan die natuurlijk ook stijgen en dan betaal je veel meer. Een ander groot voordeel van een doorlopend krediet is dat je zelf verantwoordelijk bent. Je moet zelf bepalen wanneer je gaat aflossen en hoeveel je wil lenen. Niet iedereen kan die verantwoordelijkheid aan en die moeten daarom niet kiezen voor een doorlopend krediet. Je kunt steeds maar geld blijven lenen en dat brengt het risico met zich mee dat je dit dus teveel doet. Dit is dus ook een nadeel van een doorlopend krediet. Er zitten dus naast de nodige voordelen ook genoeg nadelen aan een doorlopend krediet. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren.

Als u een negatieve BKR codering heeft is een doorlopend krediet doorgaans geen optie. Er zijn nog wel andere mogelijkheden om dan een som geld te lenen. Ook vindt u op OOK. Lenen meer informatie over de werking van het Bureau Krediet Registratie.

Doorlopend krediet vergelijken is belangrijk

Doorlopend krediet vergelijken is belangrijk. Je kunt bij verschillende banken terecht voor het aanvragen van een offerte voor een doorlopend krediet. Op internet is tegenwoordig ook veel informatie beschikbaar over de rente doorlopend krediet en kun je online offertes aanvragen. Het is belangrijk om vooraf na te gaan hoeveel geld je nodig hebt en wat je maandelijks kunt missen aan aflossingen. Je voorkomt op die manier dat je teveel leent en in de problemen komt.

Een doorlopend krediet wordt vaak afgesloten wanneer mensen niet precies weten hoeveel geld ze nodig hebben. Een groot voordeel is dat je de lening in de tussentijd boetevrij mag aflossen. Bij het aanvragen van een doorlopend krediet zijn een aantal gegevens van belang. Die zijn nodig om je persoonlijke en financiële situatie te beoordelen. Je kunt op basis van je gegevens door een maatschappij worden geaccepteerd of geweigerd.

Een lage doorlopend krediet rente is niet automatisch de beste rente. Probeer uit te zoeken of het om een speciale actierente gaat, een op het eerste oog goedkoop doorlopend krediet kan daardoor namelijk ongewenst duur uitvallen. Daarnaast is het goed om te weten of er in het rentepercentage een dekking dit die een bedrag uitkeert wanneer je overlijdt (de overlijdensrisicoverzekering).

Doorlopend Krediet vergelijken & aanvragen

Heb je extra geld nodig, maar je weet (nog) niet precies hoeveel? Ga je op vakantie en je wilt er zeker van zijn dat je genoeg geld achter de hand hebt voor eventuele hogere kosten of extra uitgaven? Dan is een doorlopend krediet precies wat je zoekt. Maar wat is nou eigenlijk een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is hoofdzakelijk bedoeld voor particulieren. Als je als particulier een lopend krediet afsluit, dan krijg je te maken met een kredietlimiet. Een kredietlimiet is het maximale bedrag dat je kunt lenen. Je hoeft het niet op te nemen, je hoeft het ook niet in een keer op te nemen, maar het mag wel, net zo vaak en net zo veel als je zelf wilt, zolang je maar beneden het maximale te lenen bedrag, het kredietlimiet, blijft. Heb je een gedeelte van het bedrag afgelost en je hebt toch weer wat extra geld nodig? Dan kun je het gewoon weer opnemen, tot het maximale bedrag dat je met de geldverstrekker hebt afgesproken.

Waarom sluit je een doorlopend krediet af?

De belangrijkste reden om een doorlopend krediet af te sluiten is dat je constant over dat geld kunt beschikken. Je kan zelf bepalen wanneer je het geld eraf haalt en als je zelf even geen geld hebt kun je dus gebruik maken van de leenvorm. Vooral bij een verbouwing is een doorlopend krediet handig. Je weet dan vaak niet hoeveel geld je nodig hebt en daarom kun je gebruik maken van een doorlopend krediet. Vaak hou je dan geld over en bereik je de limiet niet. Ook bij het opknappen van een tuin of het laten repareren van een auto is een doorlopend krediet een goede optie. Een doorlopend krediet wordt de laatste tijd steeds populairder onder de mensen en is momenteel een van de meest gebruikte leenvormen.

Doorlopend krediet vergelijken. 

Het grootste voordeel van een doorlopend krediet is natuurlijk het feit dat je constant over het geld kunt beschikken en niet bang hoeft te zijn dat je zonder geld komt te zitten. Een ander groot voordeel van deze leenvorm is de rente die je betaalt. Die is vaak laag en daarom is een doorlopend krediet een voordelige leenvorm. Ook het aflossen is bij deze leenvorm een voordeel. Je hoeft namelijk geen boete te betalen en kunt ieder moment aflossen. Voor veel mensen is dat fijn omdat ze soms meer geld hebben en dan op dat moment zelf kunnen beslissen om af te lossen. Deze mensen maken dan ook vaak gebruik van een doorlopend krediet. Het laatste voordeel van een doorlopend krediet is dat je snel geld kunt opnemen totdat je aan je limiet zit. Bij het doen van grote aankopen is dit dus handig.

Informatie doorlopend krediet

Net als de persoonlijke lening is het doorlopend krediet een consumptief krediet. Je kunt over een doorlopend krediet continu beschikken, dat wil zeggen dat je steeds opnieuw geld kunt opnemen tot aan het maximale leenbedrag dat van tevoren is afgesproken. Dat maximale leenbedrag wordt ook wel de kredietlimiet genoemd.

Het doorlopend krediet is een flexibele doorlopende lening, vanwege het feit dat de looptijd variabel is. Over het algemeen geldt hoe hoger je kredietlimiet is, hoe lager het rentepercentage wordt. Let er echter wel op dat dit niet betekent dat de lasten lager worden.

Je betaalt elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing. Doorgaans is dit 2 procent van je kredietlimiet of uitstaande saldo. Welk gedeelte van dit bedrag rente is en welk gedeelte terugbetaling, is afhankelijk van de rentestand. Deze ligt door het variabele karakter van de lening niet vast. Het is tegenwoordig ook mogelijk om alleen rente over het doorlopend krediet te betalen.

Vergelijk leningen & bespaar

Hypotheken vergelijken

Droomhuis gevonden? Vergelijk hypotheken en kies de hypotheek die bij je past.

Auto Financiering

Geld lenen voor een auto? Vergelijk de goedkoopste autofinanciering direct online bij OOK. Lenen

Minilening Aanvragen

Even krap bij kas? Een minilening is tijdelijk de uitkomst. Vergelijke alle minilening online

Lees het laatste nieuws over leningen

OOK. Financieel Praatjes

Doorlopend Krediet