Creditcard vergelijken en aanvragen

In 3 stappen je creditcard geregeld!

Vergelijk

Wij vergelijken creditcards van meer dan 20 verstrekkers.

Goedkeuren

Vergelijke je creditcard met één druk op de knop!

OOK. Geregeld

Goedgekeurd! Binnen 48 uur ontvang je de creditcard

Creditcard aanvragen - Vergelijk online de beste creditcards

OOK. Iedereen verdient de beste creditcard

Creditcard aanvragen

Vaak wordt een creditcard gezien als betaalmiddel, maar in feite is het een vorm van lenen. Een creditcard kun je gebruiken zoals je een bankpas gebruikt, maar er is een verschil. Zo wordt het geld in het geval van een bankpas direct van je rekening geschreven, bij een creditcard gebeurt dit meestal pas aan het einde van de maand.

Creditcard afsluiten.

Gratis is een creditcard doorgaans niet. Vaak wordt er een jaarlijkse bijdrage voor de kaart gerekend in de vorm van lidmaatschapskosten. Meestal bedragen die tussen de 20 en 45 euro per jaar voor een creditcard met een bestedingsruimte tussen 1500 en 3500 euro. De bijdrage voor creditcards met een grotere bestedingsruimte is hoger. In veel gevallen moet je ervoor zorgen dat je inkomen gekoppeld is aan de tegenrekening van de creditcard. De maatschappij heeft daardoor voldoende zekerheid dat er elke maand genoeg binnenkomt om de uitgegeven bedragen te kunnen afschrijven. Ook bij het vaststellen van het kredietmaximum wordt doorgaans naar je inkomen gekeken. Voor studenten zijn er speciale creditcards met een aangepaste bijdrage en bestedingsruimte. Er bestaat voor hen ook de mogelijkheid een prepaid creditcard aan te vragen.

Creditcard vergelijken.

De kosten van een creditcard worden uitgedrukt in rente. Maar over de periode dat je al betaald hebt maar het geld nog niet van je rekening is geschreven, hoef je in principe geen rente te betalen. Je gaat pas rente betalen wanneer het geld niet op de tegenrekening van je creditcard staat als het afgeschreven wordt of als je liever in termijnen wilt betalen. Er wordt dan door de creditcardmaatschappij dan rente gerekend over het bedrag dat je hebt uitstaan. Let op, want de hoogte van deze rente kan aanzienlijk zijn en reikt soms wel tot het maximaal toegestane tarief dat een maatschappij mag rekenen.

Als je de creditcard info zorgvuldig doorneemt voordat je een creditcard gaat gebruiken, is het een prima betaalmiddel voor het doen van aankopen via internet en betalingen in het buitenland. Het grote voordeel van een creditcard is het feit dat het een universeel betaalmiddel is. Je kunt er daardoor in bijna alle landen probleemloos mee betalen.

Vergelijk leningen & bespaar

Hypotheken vergelijken

Droomhuis gevonden? Vergelijk hypotheken en kies de hypotheek die bij je past.

Auto Financiering

Geld lenen voor een auto? Vergelijk de goedkoopste autofinanciering direct online bij OOK. Lenen

Minilening Aanvragen

Even krap bij kas? Een minilening is tijdelijk de uitkomst. Vergelijke alle minilening online

Creditcard Aanvragen